Voor professionals

Het belang van de opvoeding en begeleiding van jonge kinderen staat, gelukkig!, steeds meer in de schijnwerpers in onze maatschappij. Vanuit de overheid komen initiatieven om dit belang in de praktijk te ondersteunen, bijvoorbeeld https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/09/12/kabinet-investeert-in-eerste-1000-dagen-kind.

Voor iedereen die met kinderen werkt:

Voor professionals die met jonge kinderen werken, kan informatie over de opvoeding en ontwikkeling helpen om hen zo optimaal mogelijk te begeleiden bij hun ontwikkeling. De visie van kinderarts Emmi Pikler is ontstaan, onderzocht en toegepast in een weeshuis. Samen met verschillende professionals op het gebied van kindontwikkeling is haar visie en werkwijze uitgewerkt op verschillende ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen. Thema’s als bewegingsontwikkeling, verzorging, voeding, spelontwikkeling, slapen, huilen, taalontwikkeling en kinderen onderling kunnen onderwerpen zijn voor een interactieve informatieavond of workshop voor iedereen die met kinderen werkt: kraamverzorgenden, jeugdverpleegkundigen, kinder- of consultatiebureauartsen, kinderfysiotherapeuten en andere kindbegeleiders. Wanneer je in teamverband of individueel wilt reflecteren je professioneel handelen met kinderen, kan ik Beeldcoaching® inzetten.

Voor de kinderopvang:

De wet Innovatie en Kwaliteit in de Kinderopvang, met een verplichte aanvullende scholing voor het werken met nul jarigen, is ook een initiatief van de overheid om de kwaliteit van het werken met baby’s te verhogen. Ik kan deze scholing verzorgen binnen jouw kinderopvangorganisatie, middels de door het FCB goedgekeurde IKK Piklertraining®.

Ik bied ook andere mogelijkheden om in praktijk en theorie interactief te werken aan pedagogische kwaliteit. Je kunt hierbij denken aan:

  • Coaching op de werkvloer
  • Pikler Introductiecursus
  • Studiedag
  • Workshop
  • Informatieavond
  • Beeldcoaching®

Voor meer informatie kun je vrijblijvend telefonisch of via e-mail contact met mij opnemen.